‘Creëer een open tuin als uitnodigend verlengstuk van onze woning’. Die opdracht kregen we mee van de heer en mevrouw Tromp.

Het echtpaar had zojuist de grootscheepse verbouwing van hun uit 1934 daterende huis afgerond en wilde daarna ook ‘buiten’ de boel op orde hebben. “In de oude situatie hadden we de beschikking over een tuin die vooral onoverzichtelijk was: met hagen, poortjes en meer van dat soort elementen. Het straalde geen eenheid uit en in het beeld ontbrak rust. We namen een tuin- en landschapsarchitect in de arm om met een ontwerp te komen. Het resultaat daarvan lag mooi in lijn met ons huis en sprak ons zeer aan.”

Voortreffelijk

“Vervolgens namen we contact op met Molenaar Hoveniers. Die gesprekken verliepen in een voortreffelijke sfeer. Duidelijk was ook dat Marc Molenaar en zijn team  precies begrepen hoe wij het wilden hebben. Ze zijn vervolgens met het project aan de slag gegaan. Een gemakkelijke opdracht was het zeker niet, mede vanwege de hoogteverschillen in de tuin, maar ze slaagden er in een fantastisch eindresultaat te leveren. Geen moeite was hen teveel om het ons naar de zin te maken. We zijn zo tevreden dat we na oplevering ook afspraken hebben gemaakt over het onderhoud. Het contact blijft dus intact.”

Ruimtelijk

De tuin van de familie Tromp oogt open, fris en ruimtelijk. Bij de entree vinden we enkele compacte boompjes en hebben we zicht over een zwembad, een gazon, bloemenperken,  fraaie bestrating, een houten bebouwing en een schuur in jaren dertig-stijl Qua begroeiing is de tuin zo samengesteld dat in ieder jaargetijde genoten kan worden van kleurrijke bloemen.”Uitgebalanceerd dus. Precies naar onze smaak.”

IMG_6844IMG_6857IMG_6853IMG_6843IMG_6841IMG_6828

 

Wilt u uw tuin laten opknappen,
ontwerpen of onderhouden?

Neem contact op