Bij tuinaanleg doe je er als serieuze hovenier alles aan om een resultaat neer te zetten dat niet alleen nu, maar ook in de jaren ná de realisatie van het project de volle tevredenheid van je opdrachtgever kan wegdragen.

De toepassing van kwalitatief hoogwaardige materialen helpt daar bij. Maar alles begint met de kwaliteit van de aangevoerde grond. In beginsel ontbreekt het daarin aan een macrobodem. De consequentie daarvan is dat het natuurlijk proces dat de waterafvoer regelt, ontbreekt. Met het toevoegen van wormen aan deze grond komt de natuurlijke waterafvoer wél op gang. Wormen zijn nodig om het organisch materiaal te verbeteren. Ze graven gangen en zorgen daarmee voor een ‘natuurlijke drainage’. Een worm eet grond en scheidt deze vervolgens af. Daardoor verandert de structuur van de grond. Ze krijgt meer lucht en wordt ruller en voedingsrijker, waardoor bloemen en planten een veel betere kans krijgen om tot volle wasdom te komen. Door de gangen die de wormen graven wordt water in natte perioden gemakkelijker afgevoerd en wordt water door capillaire opstijging eenvoudiger aangevoerd in warme perioden. Met andere woorden: de natuur doet zijn werk! Wij passen deze techniek al regelmatig toe. Met succes!

Innovatief denken en doen; daar zijn we bij Molenaar Hoveniersbedrijf goed in. Meer weten over het toepassen van wormen in uw tuingrond? Neem gerust contact met ons op.

Wilt u uw tuin laten opknappen,
ontwerpen of onderhouden?

Neem contact op