In 2015 kochten de heer en mevrouw Hoogendoorn een woning in het mooie, landelijk gelegen stadje Oudewater. Na een grondige renovatie van het prachtig aan de Hollandsche IJssel gelegen pand moest ook de tuin worden aangepakt. “We hadden er wel wat ‘losse ideeën’ over, maar misten het in- en overzicht om er echt wat moois van te maken”, vertelt de heer Hoogendoorn. “Reden om A. Molenaar Hoveniersbedrijf in te schakelen. Bij het eerste gesprek was er meteen sprake van een klik. Mijn vrouw en ik gaven aan dat we een mooie, kleurige bloementuin wilden waarin in alle jaargetijden iets fleurigs te zien is. Bovendien mocht het een tuin zijn waarin voor mij ‘iets’ te doen is. Ik vind het namelijk heerlijk om op zaterdagen in mijn eigen stukje natuurschoon een paar uurtjes mijn hoofd leeg te maken na een drukke werkweek.”

 

Het ontwerp dat er uitrolde kon rekenen op volledig enthousiasme van de familie Hoogendoorn. Aan de voorzijde heeft het Molenaar-team gewerkt met grote antracietkleurige tegels en verschillende pergola’s. De toepassing van cortens-staal geeft het geheel een originele en zelfs wat stoere look. Verder zorgt de toepassing van fraaie, fleurige borders en gras van hoge kwaliteit voor een vrolijke en natuurlijke uitstraling die perfect aansluit bij het lokale polderlandschap. De prominent op het perceel aanwezige eeuwenoude beuk werd op advies van Marc Molenaar omzoomd met kunstgras. “Slim aangepakt”, glimlacht de heer Hoogendoorn. “Gewoon gras wil namelijk niet groeien onder beukenbomen. Dit is een mooie oplossing die ook nog eens goed oogt.”

 

Genieten van hun doen de heer en mevrouw Hoogendoorn ook wanneer de avond is gevallen. Een uitgekiend lichtplan zorgt ervoor dat de paden en de oude beuk fraai worden uitgelicht. “Het is nu een plezier om in het donker naar buiten te kijken”, zegt de heer Hoogendoorn. “Je ziet niet langer een donker gat, maar een feërieke en veilige tuin.”

 

Bijzonder aan A. Molenaar Hoveniersbedrijf vind de heer Hoogendoorn ook dat de offerte hoger was dan het bedrag dat uiteindelijk betaald moest worden voor tuinontwerp en tuinaanleg. “Een vorm van eerlijkheid die ik zeer waardeer. Net zoals ik de wijze waarop de Molenaar-hoveniers zich gedragen uitermate prettig vind. Vriendelijke, betrouwbare mensen. Een aanrader.”

Wilt u uw tuin laten opknappen,
ontwerpen of onderhouden?

Neem contact op