Hoe creëer je een gazon dat er uit ziet om door een ringetje te halen? Bij Molenaar Hoveniersbedrijf hebben we alle kennis en materieel in huis om een ‘droommat’ te realiseren, zoals hier in het landelijk gelegen Ouderkerk aan den IJssel. Vooraf maken we na grondige inspectie van de situatie de keuze: zaaien of een nieuwe grasmat leggen. Bij de keuze voor zaaien zorgen we eerst voor egalisering van het terrein. Daarna zaaien we in en harken we het graszaad in. Vervolgens rollen we de grond en drukken we deze aan. Vervolgens ie het een kwestie van regelmatig water geven en de grasmat komt tot wasdom.

Bij grotere oppervlakten maken we vaak de keuze voor een machinale aanpak. Deze werkt sneller dan de handmatige variant. Eerst wordt de grond geëgaliseerd, daarna volgt het machinaal inzaaien en het afrollen.

U kunt ook kiezen voor een geheel nieuwe mat. Daarbij verwijderen we eerst de oude mat, hogen de grond op en egaliseren en rollen het terrein. Vervolgens rollen we de grasmat uit en zorgen we dat deze perfect ligt. Een kwestie van vakmanschap, ervaring én de toepassing van de juiste materialen, die wij voor een deel kunnen betrekken van ons zusterbedrijf dat actief is in de grond- weg en waterbouw. Mede daardoor kunnen wij machines benutten die ook op moeilijk bereikbare plekken inzetbaar zijn.

Wilt u uw tuin laten opknappen,
ontwerpen of onderhouden?

Neem contact op