‘Hoveniers onder elkaar’. Zo voelde de workshop die A. Molenaar Hoveniersbedrijf onlangs gaf aan de groengroep van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. Zo’n vijftien verstandelijk beperkte deelnemers en het team van Molenaar beleefden samen een topdag!

 

Normaal gesproken houdt A. Molenaar Hoveniersbedrijf zich bezig met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van hoogwaardige tuinen in de regio en zelfs daarbuiten. De kennis en kunde van directeur Marc Molenaar en zijn medewerkers werden echter op deze speciale dag ingezet om de verstandelijk beperkte deelnemers van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard op maat te bedienen met theorie- en praktijksessies. “Toen we de vraag kregen of we een workshop wilden organiseren, waren we meteen enthousiast”, vertelt Marc Molenaar. “We vertellen namelijk graag over ons mooie vak en vinden het geweldig dat de mensen van de ‘groengroep’ over net zoveel passie beschikken als wij. Bovendien kunnen we op deze manier een stukje maatschappelijk verantwoord ondernemen in praktijk brengen.”

 

De dag begon met ontvangst met koffie en een lekker koekje én een werkbespreking. Daarin liet Marc Molenaar diverse tuingereedschappen zien en vertelde hij over de toepassing daarvan. Zijn ‘vakgenoten’ luisterden vol belangstelling en stelden diverse vragen. Vervolgens gingen de jassen aan en kregen de workshopdeelnemers een rondleiding over het aan ’t Hooge Zand 5 te Bergambacht gelegen bedrijfsterrein. Daarna zette men koers naar Krimpen aan de Lek, alwaar de Groengroep van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard de tuin van wooncomplex De Dertienhuizen beheert en onderhoudt. Hier vond het praktijkgedeelte van de workshop plaats. “Super leuk om te zien met hoeveel toewijding en enthousiasme wordt gewerkt”, vond Sjors Wansing, hovenier bij A. Molenaar. “En wat ook mooi is: ze zijn geweldig leergierig! Dit is écht genieten, en niet alleen voor de deelnemers, ha ha!”

 

Na afloop van het praktijkgedeelte wachtte een nieuw hoogtepunt: de uitreiking van de ‘groendiploma’s’. Alle workshopdeelnemers bleken de cursus met goed resultaat doorlopen te hebben. Marc Molenaar en Sjors Wansing namen de overhandiging voor hun rekening. En daarna wachtte het afscheid. “Wat ons betreft gaan we dit vaker doen”, aldus Marc Molenaar. “De workshop smaakt echt naar meer.”

 

“Super leuk om mee te maken”, vond workshopdeelnemer Ludovic. “En veel nieuwe dingen geleerd; dat is ook mooi! Echt een gave dag!” Genieten deed ook Nienke, de enige vrouwelijke deelnemer. Haar permanent glunderende gezicht  sprak boekdelen. Net als dat van Daniël, Dillan,m Dylan, Jeroen en al die anderen, inclusief de begeleiders Lisette en Steven..

Wilt u uw tuin laten opknappen,
ontwerpen of onderhouden?

Neem contact op